Ezek a hatások tapasztalhatók meg a mungóbabcsíra rendszeres fogyasztása során
Immunerősítés
Természetes módon erősíti a szervezetet.
Vércukor egyensúlya
Alacsony cukortartalmú, ezért jó választás cukorbetegeknek. Pozitívan járul hozzá a vércukorszint- és a hormon-háztartás szabályozásához.
Méregtelenítés
Segíti az emésztést és az élelmiszerek felszívódását. Egyes összetevői képesek semlegesíteni a mérgeket, így fontos tápláléka lehet egy méregtelenítő kúrának. Alacsony zsírtartalmú, ezáltal segíti a fogyókúrát.
Szép bőr
Hatékonyan kezeli az aknés bőrt.
Várandósság támogatása
Kimondottan ajánlott várandós anyukáknak, hiszen sok benne a folsav.
Szív és érrendszerre gyakorolt hatásai
Segíti a koleszterin anyagcserét, ami szabályozza a vér koleszterinszintjét. Segít a szív zavartalan működésében. Magas fehérjetartalma és rost tartalma csökkenti a vérnyomást.
Rák ellenes hatás
Rákellenes összetevői miatt segít a rák- és vastagbéldiétában.
Mungóbabcsíra kinézete és ízhatása
- Kinézetre és ízre is hasonlít a zsenge cukorborsóra, legalább is az a fajtája, amit én termesztek. Tojásdad alakú testéből egy 1-3 cm hosszúságú fehér kis „farkinca” hajtás nő ki.
- A gyerekek nagy kedvence. 10-ből 8 csemete ezt ajánlja! 🙂
- Keleti ételekhez kifejezetten ajánlott.
- Kína szinte minden nemzeti eledelében megtalálható valamilyen formája (liszt, hajtás…stb).
- A csíráztatást több módon is lehetséges, ami természetesen más-más végeredményt hoz. Nálam sötét, rövid termesztésű fajtáját találja.
- Adhatjuk salátákhoz, húsok mellé köretnek, tésztákra szórva, rizibiziként rizshez keverve. A friss babcsírat nyersen adjuk hozzá az ételekhez.
- Csemegeként önmagába ropogtatva is megállja a helyét.
Érdekességek a mungóbabcsíráról
A babcsíra moyashi néven is ismert Japánban, yar tsai Mandarin Kínában és ngar choy kantoni kínai nyelven.