Hogyan termesztem a csírákat?

R

Előírásoknak megfelelően

Az üzem a NÉBIH engedélyével és folyamatos ellenőrzése mellett üzemel.

Az üzem és a bolt is HACCP rendszert működtet. Ennek értelmében az Uniós higiéniai előírások betartása és dokumentálása mellett, rendszeres mikrobiológiai vizsgálatokra küldjük a csírákat.

Kézműves csírák

Csíráim kézműves csírák! Nem nagykapacitású gépekkel termesztek és csomagolok. Mondjuk az is igaz, hogy én 99%-ban végfelhasználóknak termesztek, nem nagykereknek, se multiknak. Nekik ilyen módon nagy mennyiséget (szerintem) nem lehet előállítani.

Etikus csíratermesztés

Az üzem etikus gazdálkodást folytat, ami azt jelenti az én esetemben – bár nem írhatom rá a termékekre – hogy BIO (mivel a minősítéssel komolyan megnövelném az árát), ennek ellenére csak BIO magokkal termesztek, minden kemikália mellőzésével.

Az eszközök fertőtlenítését is 100%-ban lebomló BIO anyagokkal végzem.

Csírák csomagolása

A csírák csomagolása vékony zacskókba történik. Ennek több oka van.

  • Felbontás után a zacskóból könnyedén tudjuk úgy kinyomni a levegőt, így az a legkisebb felületen érintkezzen a csírával,  lassítva ezáltal az oxidációt.
  • Sajnos ez a csomagolás még nem lebomló, de sokkal kisebb az ökológiai lábnyoma mint a dobozos csomagolásnak. Erre folyamatosan keresem a megoldást, remélem közel járok hozzá. Léteznek már lebomló dobozok, de nagyon komolyan megdrágítanák a csírák árát.
    (ha mégis valaki tudna olyan zacskót ami lebomlik – és itt nem arra gondolok ami pár hónap múlva szétesik, mert az ugyanúgy szennyezi a környezetet, hanem ami tényleg lebomlik – kérem írjon nekem a csirapiac@gmail.com e-mail címre.
  • Kisebb csomagolási méret. Tehát a zacskókból egy nagy papírdobozba többet tudok csomagolni, mint dobozokból.
  • Az ára kedvezőbb és bizony ez is segít alacsonyan tartani a csíráim árát.

vásárló 12 év alatt

csíra fajta

éve foglalkozok csírákkal

óra egy átlag csíráztatás