Csíra blog
Érdekességek a csírák és azok fogyasztóinak világából
Csírák helyes tárolása | És ami a legfontosabb: miért együnk csírát? (és miért szeretessük meg a családunkkal, barátainkkal is)
A brokkolicsíra hatásai
Annyi jótékony, pozitív hatása van a brokkoli csírának és a bébi brokkolinak, hogy több kutatócsapat is vizsgálta a brokkolicsíra hatásait. Néhányat ezekből a vizsgálatokból szeretnék bemutattni nektek itt a cikkben. Jobb, ha fogyasztunk brokkoli csírát Rendszeresen...
Amikor szőrös a csíra
Miért szőrös a csíra? Bizonyos csírák esetében mint például a retek csíra a 3-4. nap környékén úgy nevezet gyökérhaj (általában magasabb hőmérsékletre beállított hűtőnél fordul elő) jelenik meg a fehér gyökér kezdeményeken, mert keresi a tápanyagot. Ezek egész apró...
13+1 ok a csírák fogyasztására
Miért hasznos a csírák fogyasztása a szervezetünk egészének? Az alábbi 13+1 pont felsorolásával szeretnék kedvet csinálni, a rendszeres csírafogyasztáshoz. Bár azt gondolom, némely pont már önmagában is elegendő, hogy ne csak fontolgassuk, hanem bátran vágjunk bele a...
A csírák tárolása helyesen
A csírák tárolása optimális körülmények között A csírák 1 hétig tárolhatók 3-4 Celsius fokra beállított hűtőben. Felbontás után csak annyi csírát vegyél ki a zacskóból, amennyire akkor szükséges van - a többit hagyd az eredeti zacskójában. Szorítsd ki a levegőt...