Csíra blog

Érdekességek a csírák és azok fogyasztóinak világából

Csírák helyes tárolása | És ami a legfontosabb: miért együnk csírát? (és miért szeretessük meg a családunkkal, barátainkkal is)

A brokkolicsíra hatásai

A brokkolicsíra hatásai

Annyi jótékony, pozitív hatása van a brokkoli csírának és a bébi brokkolinak, hogy több kutatócsapat is vizsgálta a brokkolicsíra hatásait. Néhányat ezekből a vizsgálatokból szeretnék bemutattni nektek itt a cikkben. Jobb, ha fogyasztunk brokkoli csírát Rendszeresen...

bővebben
Amikor szőrös a csíra

Amikor szőrös a csíra

Miért szőrös a csíra? Bizonyos csírák esetében mint például a retek csíra a 3-4. nap környékén úgy nevezet gyökérhaj (általában magasabb hőmérsékletre beállított hűtőnél fordul elő) jelenik meg a fehér gyökér kezdeményeken, mert keresi a tápanyagot. Ezek egész apró...

bővebben
13+1 ok a csírák fogyasztására

13+1 ok a csírák fogyasztására

Miért hasznos a csírák fogyasztása a szervezetünk egészének? Az alábbi 13+1 pont felsorolásával szeretnék kedvet csinálni, a rendszeres csírafogyasztáshoz. Bár azt gondolom, némely pont már önmagában is elegendő, hogy ne csak fontolgassuk, hanem bátran vágjunk bele a...

bővebben
A csírák tárolása helyesen

A csírák tárolása helyesen

A csírák tárolása optimális körülmények között A csírák 1 hétig tárolhatók 3-4 Celsius fokra beállított hűtőben. Felbontás után csak annyi csírát vegyél ki a zacskóból, amennyire akkor szükséges van - a többit hagyd az eredeti zacskójában. Szorítsd ki a levegőt...

bővebben