Amikor szőrös a csíra
Miért szőrös a csíra?
Bizonyos csírák esetében mint például a retek csíra a 3-4. nap környékén úgy nevezet gyökérhaj (általában magasabb hőmérsékletre beállított hűtőnél fordul elő) jelenik meg a fehér gyökér kezdeményeken, mert keresi a tápanyagot.
Ezek egész apró hajszálgyökerek, amiket sokan penésznek néznek – és csalódottan kidobják a csírát. Ne tévesszen meg, ez így természetes! Ha nem büdös, akkor jó a csíra.
Tésztaszűrőre rakva, folyó csap alatt átmosva, 20-30 perces lecsöpögési idő után mehet vissza a hűtőbe.
Mely csírák hajlamosak a szőrösödésre?
A csírák megfelelő tárolása a szavatosság végéig biztosítja a frissességet.
Kellemes és élvezetes csírafogyasztást kívánok!
Misi
További cikkek a csírákkal, csíráztatással kapcsolatban