A csírák tárolása helyesen

nov 19, 2019

A csírák tárolása optimális körülmények között

A csírák 1 hétig tárolhatók 3-4 Celsius fokra beállított hűtőben.

  1. Felbontás után csak annyi csírát vegyél ki a zacskóból, amennyire akkor szükséges van – a többit hagyd az eredeti zacskójában.
  2. Szorítsd ki a levegőt amennyire lehetséges, természetesen a csírák sérülése nélkül.
  3. Néhányat csavarj a zacskó kibontott felőli oldalán, majd fordítsd a csomag alá (hogy ne tudjon kitekeredni) és így tedd vissza a hűtőbe.
  4. Arra ügyelj, hogy még a sima hűtőben sem érhet a csomag a hűtőbordákhoz, mert percek alatt megfagynak.

Mindig ellenőrizzétek, hogy a hajtások frissek-e, és használat előtt alaposan mossátok meg őket vízzel.

A csíráim fogyasztását a következő módon javaslom

Lehetőleg minden főétkezésénél 15-25 gramm közötti mennyiséget az étel fogyasztása közben. Természetesen vannak – főleg édes – ételek amelyekkel nem biztos, hogy íz világunk összeegyeztethető, illetve pl. a retek fogyasztása reggelire nem ajánlott.

4 NE! Mit NE tegyünk a csírákkal!

  1. ne süssük
  2. ne főzzük
  3. ne fagyasszuk
  4. ne nyomjuk össze

Mindig ellenőrizd, hogy a hajtások frissek-e, és használat előtt alaposan mosd meg őket vízzel. Az FDA és a WHO ajánlásokat fogalmazott meg a termelők és a fogyasztók számára a csírák készítésére, fogyasztás előkészítésére és fogyasztására – a szennyeződések, és rossz baktériumok elkerülése érdekében.

Ne ess kétségbe akkor sem ha szőrös a csíra – olvasd el mi a teendő ebben az esetben.

Kellemes és élvezetes csírafogyasztást kívánok!

Misi

További cikkek a csírákkal, csíráztatással kapcsolatban