A csírák tárolása helyesen
A csírák tárolása optimális körülmények között
A csírák 1 hétig tárolhatók 3-4 Celsius fokra beállított hűtőben.
- Felbontás után csak annyi csírát vegyél ki a zacskóból, amennyire akkor szükséges van – a többit hagyd az eredeti zacskójában.
- Szorítsd ki a levegőt amennyire lehetséges, természetesen a csírák sérülése nélkül.
- Néhányat csavarj a zacskó kibontott felőli oldalán, majd fordítsd a csomag alá (hogy ne tudjon kitekeredni) és így tedd vissza a hűtőbe.
- Arra ügyelj, hogy még a sima hűtőben sem érhet a csomag a hűtőbordákhoz, mert percek alatt megfagynak.
Mindig ellenőrizzétek, hogy a hajtások frissek-e, és használat előtt alaposan mossátok meg őket vízzel.
A csíráim fogyasztását a következő módon javaslom
Lehetőleg minden főétkezésénél 15-25 gramm közötti mennyiséget az étel fogyasztása közben. Természetesen vannak – főleg édes – ételek amelyekkel nem biztos, hogy íz világunk összeegyeztethető, illetve pl. a retek fogyasztása reggelire nem ajánlott.
4 NE! Mit NE tegyünk a csírákkal!
- ne süssük
- ne főzzük
- ne fagyasszuk
- ne nyomjuk össze
Mindig ellenőrizd, hogy a hajtások frissek-e, és használat előtt alaposan mosd meg őket vízzel. Az FDA és a WHO ajánlásokat fogalmazott meg a termelők és a fogyasztók számára a csírák készítésére, fogyasztás előkészítésére és fogyasztására – a szennyeződések, és rossz baktériumok elkerülése érdekében.
Ne ess kétségbe akkor sem ha szőrös a csíra – olvasd el mi a teendő ebben az esetben.
Kellemes és élvezetes csírafogyasztást kívánok!
Misi
További cikkek a csírákkal, csíráztatással kapcsolatban